Skip to main content

Kategori:

Dato: 23 jun, 2023

Læsetid: 2:00 min


Nybyggede broer på Anholt havn

I ly af den mørke vintersæson, har vi bygget to spritnye broer. En kort og en lang. Og nu hvor lyset, varmen og solen igen gør Anholt til et paradis for sejlere, kan man virkelig se, hvor godt arbejdet er blevet.

Den korte bro
Den korte bro ligger helt inde under land – inderst i havnen, med landgang lige op til havnens hovedfærdselsåre Gennem Landet. Herfra er der under hundrede meter til butikker, hvor der kan provianteres. Det gælder, uanset om provianten består af lækker mad på en af de lokale spisesteder, eller det er den slags, der skal med tilbage på båden. Uanset hvilken kan man sidde og nyde havnemiljøet, det gode vejr, solen eller den fantastiske udsigt fra kajen lige ned til den korte bro.

Den korte bro er beregnet til mindre både. Den skal derfor udelukkende bruges til gæste-sejlere med lille dybdegang, som kan manøvrere helt inde i bunden af havnen. Det kan for eksempel være små motorbåde, folkebåde og andre fartøjer, som ikke stikker dybt. Broen er 30 meter lang og vanddybden vil være cirka 2,5 meter.

Den lange bro
Den anden bro, den i yderbassinet, er noget længere. Den måler hele 200 meter og forventes at kunne have plads til omkring 50 både. Antallet af pladser vil variere afhængig af bådenes størrelse. Pladserne ved denne bro er tænkt som langskibspladser, og derfor bliver det uden pæle og bøjer.

OBS ved særlige vindforhold

Ved denne bro gør vi ekstra opmærksom på, at det ved særlige vindretninger kan være en urolig placering. Ved uroligt vejr anbefaler vi på det kraftigste at anvende en plads inde i havnen. Vi opfordrer til, at man følger vejrudsigten de dage, man evt. ligger fortøjret ved den lange bro.

Der arbejdes på at finde en god løsning, der kan give læ ved pladserne på den lange bro. Dette når vi desværre ikke at implementere til 2023-sæsonen.  

Grøn strøm
På begge broer er der opsat helt nye el-standere, som leverer 100% grøn strøm til de tilsluttede både. For at ’åbne’ for strømmen på tavlen, skal man bruge et kort, som man kan købe i automaten, der findes ved Sailor House. Det er samme kort som skal bruges, hvis man vil benytte sig af brusekabinerne i sanitetsafsnittet i Sailor House. Automaten har åbent hele døgnet.
Sailor House omfatter både havnefogedens kontor, køkkenfaciliteter samt bade- og toiletfaciliteter.

Priserne på havnepenge, el og bad finder du ved at klikke på dette link