Skip to main content

Kategori:

Dato: 18 dec, 2023

Læsetid: 1:20 min


Investeringer trods udfordrende 2023-sommersæson

Mange længes måske frem mod et kommende forår og sommer for 2024. Her tager vi først et lille tilbageblik på sommeren 2023.

Man husker nok at sommeren 2023, bød på uforudsigeligt vejr, hvor blæst og ustadige forhold prægede perioden fra uge 27 og godt ind i august. Vores absolutte højsæson, hvor vi normalt er fult bookede. Vejrforholdene medvirkede desværre til at lidt færre tog sejlturen ud til ”vores” skønne ø i Kattegat. Besøgstallene og resultatet er derfor påvirket pga. vejret og for første gang i flere år, har Anholt Havn haft et fald i antallet af lystsejlere sammenlignet med de foregående år.

Betydelige investeringer på vej

Trods de vigende indtægter for 2023 har Anholt Havn besluttet at investere betydeligt for at forbedre faciliteterne til den kommende sæson. Vi har planlagt en række forbedringer og opgraderinger for at sikre en endnu bedre oplevelse for vores gæster:

Vedligeholdelse af bøjer og installation af flere

Vi vil sikre, at vores bøjer er i topstand og øge antallet for at imødekomme behovet for sikker og nem fortøjning.

Ny rørledning på broerne

Opgraderingen med en ny rørledning er vi særligt glade for, da det er med til at øge sikkerheden betragteligt. Det inkluderer udskiftning af rørledninger på broerne og opgradering med udtag til beredskabets slanger, så vi er bedre rustet til håndtering af eventuelle nødsituationer i tilfælde af brand.

Opgradering af redningsstiger

Sikkerhed og tryghed er i det hele taget i vores fokus. Derfor yderligere et sikkerhedstiltag med denne investering i nye redningsstiger. Skulle en gæst falde i vandet, er der dermed lettere adgang til at komme i sikkerhed på broen igen. På redningsstigerne er der fluorescerende tape og maling, der gør at de ses både nat og dag.

Montering af miljøstation

Med den nye, kommende miljøstation får sejlerne mulighed for at tømme deres holdingtank og bidrage til miljøvenlige praksisser.

Opgradering af badeområdet og toiletfaciliteterne

I badeområdet og ved håndvaskene frisker vi om med nye klinker og fliser, på både dame- og herrerummene naturligvis. Det er med til at forbedre hygiejnen og komforten for vores gæster og det letter rengøringen for vores personale.

Ny terrasse på 1. sal ved Sailor House

Vores fantastiske udsigt fra Sailor House ændrer vi ikke på. Men til sommeren 2024 kan vores gæster nye udsigten fra en helt ny terrasse. Vi bygger ny 1. sals terrasse i lækre materialer af træ, der passer til omgivelserne. Gæsterne kan tage ophold i cafémøblerne og på bænkene og nyde den afslappende atmosfære med udsigt over lystbådehavnen og Kattegat. Det glæder vi os meget til at vise frem og indvie.

Alle disse investeringer er en del af vores forpligtelse til, og ønske om, at skabe en bedre og mere behagelig oplevelse for alle vores gæster. Vi ser frem til at byde jer alle velkommen til en opgraderet Anholt Havn i den kommende sæson.

Praktisk info

Sailor House er lukket i uge 10, 11 og 12 i 2024 af hensyn til renoveringsarbejdet. Bade- og omklædningsfaciliteterne kan ikke benyttes i dette tidsrum. Billet- og kortautomat er ligeledes ude af drift i samme periode. Til gengæld er der dog adgang til toiletterne.