Seværdigheder
Besøg en rolig, naturskøn perle midt i Kattegat
Her væk fra det pulserende liv, kan man i ro og mag nyde naturen og friheden i smukke omgivelser. Hvide, rene badestrande med det fineste sand og høje klitter. Bag klitterne ligger skoven, blæst lav af vinden og bagved igen Ørkenen – Nordeuropas største. Store dele af øen er fredet, så vær med til at passe på naturen.
Naturen på Anholt
Nordeuropas største ørken
Ørkenen på Anholt er et stort landskab med ørkenagtig karakter.
På Anholt finder man Nordeuropas største ørken. Ørkenen fylder det meste af øen, og byder på utroligt mange usædvanlige og særegne oplevelser af naturen og dyrelivet.
I ørkenen finder man en blanding af moseområder, birkelunde, stenrevler, klitter og sletter med op mod 500 forskellige slags planter.
Totten
Totten, den yderste spids af ørkenen, er totalfredet på grund af de mange sæler, som hvert år yngler her. Anholt er et af sælernes vigtigste tilholdssteder i Europa. I dag er sælerne genstand for omfattende forskning. Blandt andet er en del sæler blevet forsynet med satellitudstyr, så forskerne kan kortlægge deres adfærdsmønstre.
Man må færdes til fods i hele ørkenen, dog ikke på Totten.
Anholt Fyr
Anholt Fyr har en smuk beliggenhed og en dramatisk historie. Fyret er et af landets tidligste fyr og er oprindeligt fra 1561.
Fyret blev placeret på øens østerende, hvor det farlige rev, Knoben, skyder sig ud mod øst. Fyret var en del af den fyrafmærkede sejlrute, der gik over Skagen, Anholt, Kullen til København og videre mod syd til Falsterbo.
Det nuværende fyrtårn er fra 1788. I 1809 blev Anholt invaderet af englænderne under krigen med England. Det var englænderne, der byggede den runde fod på fyret, en befæstning døbt Fort York, som i sin tid husede omkring 380 engelske marinesoldater. Fyret og Fyrgården er i dag fredet og der er ikke offentlig adgang.
Anholt Havmøllepark
Ankommer man fra syd/sydvest kan turen krydres med en ekstra oplevelse: nemlig de 111 havmøller, som nu er blevet et markant vartegn for Anholt. Dong Energy etablerede Anholt Havmøllepark 2011-2013.
Anholtfærgen
Grenaa-Anholt med Anholtfærgen
Et besøg på Anholt er for de fleste også lig med en sejltur med M/F Anholt. Kommer du ikke selv til øen med sejlbåd, går turen med Anholtfærgen fra Grenaa til Anholt.
Det tager ca 3 timer at sejle mellem fastlandet og Kattegatøen.
På den smukke ø, midt imellem Danmark og Sverige, venter der besøgende smuk natur og et enestående, stressfrit miljø. Se sejlplanen og book din billet online på anholtfergen.dk