Skip to main content

Kategori:

Dato: 8 okt, 2020


En rutsjebanetur med en god afslutning

År 2020 kan bedst beskrives som en rutsjebanetur med udfordringer, men også med forløsninger. Sådan har det også været på Anholt, hvor vi med gensidig omstillingsparathed kan se tilbage på en fantastisk sæson.

Forberedelserne til årets sæson begyndte allerede i efteråret 2019, hvor havnen igangsatte en større renoveringen af havnens faciliteter. Sailor House blev udstyret med et splinternyt køkken samt badefaciliteter. Grillpladsen undergik en gennemgribende renovering med et flot nyt opholdsområde, nye store gasgrill, flotte bordbænkesæt lavet på Sostrup Savværk og stemningsfuldt LED-lys til de sene sommeraftener.

Anholt blev også påvirket af COVID-19

Ligesom resten af verden blev Anholt også påvirket af COVID-19. Corona-situationen har medført uvished og skiftende tilstande for lystsejlere og turister. Det resulterede i, at H. M. Dronningen måtte aflyse hele sit sommertogt og dermed også besøget på Anholt. Vi håber og glæder os meget til, at besøget forhåbentligt gennemføres som planlagt i foråret 2021.

Mange af Anholts ildsjæle og arrangører måtte desværre også aflyse planlagte aktiviteter, men heldigvis kunne mange aktiviteter også gentænkes i et ”corona-venligt” format. Derfor har turisterne kunne opleve en bred palette af aktiviteter lige fra kitetræf, pubcrawl og hummerdage til rundvisninger i Danmarks ældste fyrtårn.

En fantastisk sæson

Både lystsejlere og turister har været rigtig gode til at følge corona-forholdsreglerne og vise hensyn, og derfor blev det en fantastisk sæson på øen. De nye havnefaciliteter har vagt stor glæde, og grillpladsen har været et hyggeligt samlingspunkt for mange gode stunder allerede.

Anholt oplevede dog, som resten af landet, et helt nyt fænomen med grupper af unge mennesker, der støjede med soundbox-højtalere. På Anholt blev der desværre også begået hærværk, og fællesområderne blev efterladt i ringe stand. Til næste sæson er der derfor forberedt en række restriktioner på havnens områder, så problemerne forhåbentligt ikke opstår igen. Alle – unge såvel som ældre, skal kunne have et godt og hyggeligt ophold på Anholt, hvor der tages hensyn til hinanden.

Bubber og Villum på besøg

Igennem året har Anholt også været bredt dækket i medierne. Anholt har været repræsenteret i alt lige fra udsendelse ”Land zwischen den Meeren” på den tyske tv-kanal NDR til magasinet Femina i artiklen ”5 tips til ferie i Danmark”. Sæsonen blev afrundet på fornemmeste vis med besøg fra Bubber og Villum, der bl.a. fik en rundtur på den hyggelige havn og var ude og plukke enebær med Anholt Gin.

Derfor kan man passende varme op til næste sæson på Anholt ved at se ”Bubber og Villum på opdagelse i det østjyske ø-hav”, når det sendes på tv-kanalen DK4 i foråret 2021.