Skip to main content

Kategori:

Dato: 8 mar, 2021

Læsetid: 1:50 min


Klar til sæson 2021

Anholt og øens havn er i fuld sving med at forberede sig til årets sæson. Alle sejl er sat for at give lystsejlerne og turisterne en fantastisk oplevelse på Danmarks dejligste ø.

Selvom det er svært at forudsige, hvad endnu en sæson med covid-19 bringer, så er der alligevel ting, der ikke kan rokkes ved – Anholt er stadig fyldt med omstillingsparate ildsjæle, der står på spring for at skabe en mindeværdig sæson. Anholt er stadig en helt unik naturperle med aktiviteter for alle. Sæson 2021 kan bare komme an.

Hyggelig havneatmosfære med nye faciliteter

Sidste år blev øens Sailor House forsynet med et splinternyt køkken samt badefaciliteter. Samtidigt blev grillområdet udvidet med et læområde ”kompasset”, fire store gasgrill og specialdesignede borde og bænkesæt fra Sostrup Savværk med plads til 50 personer.

Disse opgraderinger har allerede dannet rammen for mange hyggelige stunder med friskfanget jomfruhummer på grillen og Anholt Gin i glasset. I år kan turisterne igen se frem til flere fine stemningsfulde opgraderinger – Cykelstativerne foran Sailor House er ved at blive udskiftet med nogle nye. Skraldespandene ved grillpladsen bliver flyttet til et nyt affaldsdepot, og der opføres et flot stakit fra Sailor House ned mod havnen med energisparende LED-lys, som guider turisterne sikkert i mørke.

Rundt om øen – til land eller til vands

Naturen på Anholt er helt oplagt at udforske til lands eller til vands f.eks. på en vandretur eller med paddleboads, kano, kajak, cykler eller golfbiler man kan leje på øen.

4/5 af øen er dækket af Nordeuropas største lavhede kaldet ”Ørkenen” herfra kan du observere en række interessante arter af fugle, insekter og planter, der har deres foretrukne levested i den særegne natur.

Historisk fyrtårn og Danmarks største sælkoloni

På din vandretur igennem ørkenen kan du gøre stop ved Anholt fyr. Fyret blev etableret helt tilbage i 1561, som et ud af fire strategisk placerede fyr i Danmark. Derfor er fyret et af de absolut ældste i Danmark.

Fra observationshuset ved Anholt Fyr kan du også spotte Danmarks største sælkoloni gennem kikkert. Yderst på Anholts øspids ligge det fredede område ”Totten”, hvor intet mindre end 1.200 spættede sæler samt enkelte gråsæler holder til.

Kridhvide badestrande og funklende stjernehimmel

Næsten hele Anholt er omkranset af kridhvide strande. Man kan altid finde læ, og der er børnevenlige vanddybder. Anholt Vesterstrand har i 2021 fået Blå Flag, der tildeles strande med gode faciliteter, badesikkerhed og gode miljøforhold. Flaget tildeles for et år ad gangen og skal godkendes af både en dansk og international jury.

Når mørket falder på, er Anholt en af de absolut bedste steder i Danmark at blive betaget af en funklende stjernehimmel. Anholt er nemlig den mindst lysforurenede plet på Danmarkskortet og et af de steder i Nordeuropa med størst mulighed for at se en uspoleret stjernehimmel. Derfor arbejder foreningen DarkSky Anholt på at opnå en Darksky certificering.

Få inspiration med Bubber og Villum

I 2020 gæstede Bubber og Villum Anholt, hvor de bl.a. fik en rundtur på den hyggelige havn og var ude og plukke enebær med Anholt Gin.

Derfor kan du passende lade dig inspirere til dit næste besøg på Anholt ved at se ”Bubber og Villum på opdagelse i det østjyske ø-hav”, når det sendes på tv-kanalen allerede her til foråret 2021.