Skip to main content

Kategori:

Dato: 25 okt, 2019


Anholt en attraktiv naturperle

Den tyske tv-kanal NDR har besøgt Anholt for at tegne et portræt af øen. En svensk rejseblogger har lavet en fornem og detaljeret anbefaling af øens seværdigheder og Anholt Havn får ros af sejlere i facebook gruppen ”Tursejlads og sejlsport”. Dette er blot få eksempler på den positive opmærksomhed, som Danmarks dejligste ø har fået på det seneste.

Trækplastret er natur og lokal stemning

I samarbejde med FLID (Foreningen af Lystbådehavne i Danmark) publicerede VisitDanmark i 2018 undersøgelsen ”Lystsejlerturismen i Danmark”, der tager pulsen på sejlturismens tilstand i Danmark. Undersøgelsen viser bl.a., at 90% af sejlerne er tilfredse med serviceniveauet i de danske havne og det store trækplaster er kyst, natur og lokal atmosfære/stemning. Derudover vægtes et miljøvenligt rejsemål og en imødekommende befolkning også højt blandt de sejlende turister.

At Anholt Havn efterstræber at leve op til mange af disse kvaliteter, kan være en del af forklaringen på den opmærksomhed, øen har fået. Denne sommersæson har en bred palette af lokale aktører igen været med til at skabe unikke aktiviteter og kulinariske oplevelser på Anholt Havn og resten af øen. En indsats der ikke er gået ubemærket hen, heller ikke uden for landets grænser.

Anholt Havn arbejder løbende på at optimere havnens faciliteter, og gerne i en miljøvenlig retning. Ikke kun fordi lystsejlerne efterspørger det, men også fordi at miljøet har havnens bevågenhed. Der er bl.a. blevet etableret solceller på Sailor House samt på molehovedet, og installeret energibesparende LED armaturer i toilet og baderum. Anholt Havn oplever blandt lystsejlerne fantastisk feedback for en god service, hvilket kun motiverer til at gøre det endnu bedre.

Stolte traditioner og nye initiativer

Spørger man havnefoged Klaus Jensen, hvorfor turisterne vælger Anholt som feriedestination, så skyldes det den unikke natur, men i særdeleshed også de lokale ildsjæle, der skaber liv: ”Anholt har selvfølgelig en helt unik natur med Nordeuropas største ørken. På Anholt har vi ikke alt det ’tivoli og hopla’, som man ser mange andre turiststeder.

De bedste aktiviteter er dem, man kan lave i forbindelse med naturen. Her sidder familier og fanger krabber på molen – der er ikke så meget andet at lave end at nyde det og slappe af. Derudover har vi mange ildsjæle, der igangsætter aktiviteter og oplevelser for turisterne. På Anholt løfter vi hinanden og vi løfter niveauet for gode oplevelser”, fortæller Klaus.

Lokalbefolkningen på Anholt sørger for, at turisterne kan opleve en kombination af tilbagevendende traditionsrige arrangementer som Hummerdage, højskoleophold og festivalen Langt ude på Anholt, men også nye spændende initiativer som Anholt Gin, Anholt Vandsport, ”Spiseriets” food truck med hjemmelavede stenovnspizzaer og ”Dellen”, som sælger friske fiskefrikadeller på havnen. Med andre ord er Anholt et besøg værd for førstegangsturisterne, der kan nyde godt af øens stolte traditioner. Men gengangerne kommer heller ikke til at kede sig, da der altid er noget nyt at komme efter.